چهارشنبه, 20 فروردين 1399
     ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
در نشست خبری مطرح شد
مراقب نمك‌ دریای موجود در بازار باشید
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: محصولی که تحت عنوان نمک دریا با قیمت های گزاف در بازار به فروش می رسد مناسب خوردن نیست.

فاطمه قاسمی، مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که درمعاونت بهداشتی  دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به اینکه کارشناس تغذیه موظف به ارائه آموزش های محیطی به مردم است، گفت: این کارشناسان پروتکل آموزشی خاصی دارند و تمام کسانی که به آن‌ها رجوع می کنند و از سوی یک پزشک معرفی می شوند را ویزیت می‌کنند.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز یکی از حساسیت های جامعه را در حوزه تغذیه دانست و افزود: یکی از اقداماتی که وزارت بهداشت آن را دنبال می کند ارتقای سطح آگاهی و فرهنگسازی است. ما به عنوان یک شهروند باید اطلاعات تغذیه ای خود را در خصوص تغذیه سالم ارتقا دهیم و به سایر افراد نیز در این زمینه کمک و اطلاعات مفیدی را به آنان منتقل کنیم.

وی از برگزاری دهمین بسیج ملی تغذیه خبر داد و مطرح کرد: این بسیج با هدف آگاهی سازی و اطلاع رسانی به مردم و آشنا کردن آنان با جانشین های غذایی برگزار می شود. به صورت مرتب اطلاعاتی از وضعیت سلامت استان البرز و ناامنی غذایی در جامعه از طریق پرسشنامه هایی که توسط کارشناسان تغذیه تکمیل می شود به دست می آید.

قاسمی با اشاره به افزایش حداقل دو درصدی ناامنی غذایی در البرز در 6 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته اذعان کرد: دسترسی مردم به غذای کافی و سالم کمتر شده و این موضوع نگران کننده است اما توصیه تغذیه سالم یا هرم غذایی سالم مصرف کمتر برخی گروه های غذایی و استفاده از جانشین های آن ها است.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تخم مرغ را یکی از منابع غذایی خوب از نظر میزان پروتئین معرفی کرد و افزود: پروتئین موجود در تخم مرغ از گوشت نیز بیشتر است. یکی از راهکارهای توصیه شده برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر استفاده از فیبر غذایی بیشتر بوده که یکی از منابع اصلی فیبر حبوبات است که می تواند جایگرین بسیاری از موادغذایی شود اما وضعیت ما در دریافت آن مطلوب نیست.

وی یکی از موضوعات آموزشی را روش طبخ عنوان کرد و ضمن اعلام خبر برگزاری جشنواره های غذای سالم مطرح کرد: دریافت ناکافی آهن خسارت های زیادی را به جامعه به ویژه بانوان باردار، کودکان و سالمندان وارد می کند. براساس بررسی ها کمخونی و فقر آهن می تواند بهره هوشی کودک را تا 13 درصد کاهش دهد و منجر به افت تحصیلی شود که یکی از راهکارهای رفع این مشکل آموزش مردم است.

قاسمی راهکار دیگر را غنی سازی موادغذایی دانست و اذعان کرد: با وجود اینکه منبع ویتامین D آفتاب است و مردم به راحتی و بدون صرف هیچ هزینه ای می توانند این ویتامین را دریافت کنند اما 90 درصد افراد جامعه به درجاتی از کمبود این ویتامین مبتلا هستند که عوارض خطرناکی را نیز به دنبال دارد.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: تنها عقب افتادگی ذهنی که در دنیا قابل پیشگیری است بیماری های ناشی از کمبود ید هستند اما به دلیل فقیر بودن خاک کشور از نظر ید مجبور به غنی سازی موادغذایی هستیم. حدود 30 سال است که این اقدام در کشور انجام می شود. در گذشته 68 درصد افراد جامعه مبتلا به گواتر بودند اما اکنون این آمار به کمتر از پنج درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه کمبود ید شدید در استان البرز نداریم، تصریح کرد: در غذاهای تولید شده در کشور ید وجود ندارد. بهترین ماده غذایی که می توان در غنی سازی از آن استفاده کرد و در دسترس تمام افراد جامعه قرار دارد نمک است. محصولی که تحت عنوان نمک دریا با قیمت های گزاف در بازار به فروش می رسد مناسب خوردن نیست.

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه در آزمایشات انجام شده فلزات سنگینی در این نمک ها یافت شده است، ادامه داد: گروهی از مردم استفاده از نمک دریا را رواج می دهند که شاید صرفه اقتصادی برای آن ها داشته باشد. در چنین شرایطی فرهنگسازی و آموزش تنها اقدامی است که می توان انجام داد.

V5.4.0.0